Contact

Contact
// Posted by on jul 3, 2014
in Geen categorie | No Comments

Info & Contact

Jos Iske: jos@stichtingradicalhart.nl

Stichting Radical Hart
Stationsweg 24
3743 EN Baarn

RSIN fiscaal nummer
854943365

Bestuurders
Dhr. J. Kreeft, voorzitter
Dhr. J. Iske, secretaris
Dhr. R. Kat, penningmeester
Dhr. R. Kamphues, algemeen bestuurslid

Beloningsbeleid
De leden van het bestuur genieten geen beloning voor hun werkzaamheden. Zij hebben wel recht op vergoeding van de door hen in de uitoefening van hun functie gemaakte kosten en een niet bovenmatig vacatiegeld. Het bestuur kan en mag niet over het vermogen van de stichting beschikken alsof het zijn eigen vermogen is.

Bekijkt u hier het financieel verslag van 2016.

Introductie

Introductie
// Posted by on jul 3, 2014
in Geen categorie | No Comments

Rob Kamphues introduceert Groot Hart

Wat doen wij

Wat doen wij
// Posted by on jun 5, 2014
in Geen categorie | No Comments

Stichting Radical Hart     groot-hart

‘Laten we ernstig zieke kinderen een mooie racedag bezorgen op het circuit. Met VIP-ontvangst op de paddock voor het hele gezin, kijkje achter de schermen van een raceteam. En tussen de races door de kans om mee te rijden in een raceauto.’ Zo bedacht ik 3 jaar geleden met een paar autosportvrienden het idee voor de stichting Groot Hart.

Raceorganisatoren omarmden het idee. Coureurs in de Superlight klasse van de Supercar Challenge deden vanaf het begin mee. Daar rijden ze namelijk met Radicals – een open lichte raceauto die 0-100 km in 2,1 seconden doet – en die heeft een tweede stoeltje. Grootheden als Jan Lammers en Tom Coronel meldden zich aan als ambassadeur. Sponsoren ondersteunden het plan.

Groot Hart heeft daardoor in de afgelopen jaren al vele kinderen blij mogen maken, samen met hun vaders, moeders, broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes. Op de circuits van Zandvoort, Assen, Zolder en bij evenementen zoals Rotterdam City Racing. En dat blijven we voorlopig ook doen. Maar het wordt nog mooier.

Eind vorig jaar hield ik een lezing over Groot Hart voor een groepje ondernemers. Zoals vaak reageerde iedereen enthousiast. Ook vertelde ik dat er een wegversie van Radical is, dezelfde auto als op het circuit, maar dan met kenteken, koplampen en APK-keuring zodat je er de openbare weg mee op mag.

‘Waarom kopen wij dat ding dan niet?’ riepen de ondernemers. Voor de stichting Groot Hart – met bescheiden budget  – geen reële optie, maar de wens is er uiteraard wel. Hoe leuk zou ’t zijn om met de Radical een kind thuis, op school of in het ziekenhuis op te halen? Zo kunnen we iets doen voor kinderen die te ziek zijn om een hele dag naar het circuit te komen. Bijvoorbeeld door ze in de Radical mee te nemen – evt. naar een oud vliegveld, circuit of testbaan waar je goed gas kunt geven.

Als professionals op het gebied van autolease, verzekeringen en financiën hun koppen bij elkaar steken, ontstaan er nieuwe ideeën. ‘Het is geregeld’, riepen de mannen (R. Kat, J. Kreeft en J. Iske) na afloop van de bijeenkomst. ‘We brengen de Radical onder in een aparte stichting. De auto lenen we kosteloos uit aan Groot Hart, wanneer je ‘m maar nodig hebt. We vragen 20 ondernemers of ze jaarlijks een klein bedrag voor lease, verzekering en onderhoud willen afdragen. Als er iets met de auto georganiseerd wordt dat geld oplevert, komt dat ten goede van Groot Hart.’ Even eenvoudig als briljant!

Inmiddels is de stichting Radical Hart opgericht, een zusje van Groot Hart. De drie ondernemers en ik zijn de trotse bestuursleden. Een aantal deelnemende bedrijven heeft  hun eerste bijdrage gestort. En er gaan er meer volgen, dat is zeker. In totaal zoeken we twintig ondernemers die willen meedoen aan dit mooie plan. Of meer. Want bij Groot Hart hebben we plannen genoeg.

Home

Home
// Posted by on jun 3, 2014
in Geen categorie | No Comments


“Geeft zieke kinderen de kans om mee te rijden in een raceauto”


Met VIP-ontvangst op de paddock voor het hele gezin, kijkje achter de schermen van een raceteam en tussen de races door de kans om mee te rijden in een echte raceauto.
groot-hartwww.groot-hart.nl